تربیت بدنی، ورزش، فراغت

تأمین سلامت جسم و روان بالاترین نعمت در موفق زندگی کردن انسان ها است و جامعه ای سالم  و با نشاط دارای افراد فعال و فکور است که در برابر دشواریها و مشکلات، استقامت و بردباری کافی از خود نشان داده و ظرفیت و توان بهرمند شدن از مواهب الهی را داشته باشد.

مطالعات انجام شده در زمینه تأثیرات فعالیت های بدنی به روح و جسم انسان ، بیانگر این واقعیت است که تربیت بدنی و ورزش می تواند تأثیرات بسیار مفید و موثری برای افراد جامعه داشته باشد و کسانی که اقدام به تمرینات مرتب بدنی می نمایند از جسم و روح قوی تری برخوردارند و نسبت به امراض مختلف مقاوم بوده و تحمل ظرفیت کاری بیشتری را دارا می باشند.

اهمیت و ضرورت ورزش در ابعاد مختلف علاوه بر سلامت و بهداشت و مجهز کردن آدمی در برابر عوارض ناشی از بیماریها و جلوگیری از بهم خوردن تعادل مواد موجود در خون و جلوگیری از افزایش میزان فشار خون ، انسداد سرخرگ های مرکزی قلب و بسیاری از ناراحتی های دیگرمی گردد.

تکامل جسمانی (افزایش نیرو ، ایجاد استقامت و ایجاد انعطاف پذیری و سرعت )

تکامل عصبی عضلانی(ایجاد هماهنگی بین عضلات و اعصاب)

تکامل شناختی( تقویت حس فعالیت، تربیت و کشف استعدادها، ایجاد حس همکاری، تقویت حس رهبری و مدیریت و آموزش مقررات)

تکامل احساسی عاطفی(تقویت حس نوع دوستی، تقویت نیروی انسانی سالم و متعهد تقویت احساسات مذهبی)

هدف کلی تربیت بدنی، کمک به پرورش قوای جسمانی و روانی اجتماعی و معنوی، ضمن فرا گرفتن مهارت های مختلف بدن می باشد.

اثرات فیزیولوژیک تربیت بدنی و ورزش

تربیت بدنی فرآیندی است آموزشی تربیتی که هدف آن بهبود بخشیدن به اجزاء و رشد انسان از طریق فعالیت های جسمانی است و کسب مهارت های حرکتی و حفظ آمادگی جسمانی به منظور تندرستی همه جانبه را در نظر دارد.

ورزش خود یکی از اهداف توانبخشی  معلولان است که در استقلال نسبی آنان و همچنین تقویت قوای جسمانی و روحی آنان تأثیر بسزایی دارد

ورزیدگی جسمی و روحی از دیرباز در اشکال مختلف مورد توجه اقوام وملل گوناگون قرارداشته است و یکی از هدف های مهم و قابل توجه برنامه های تربیتی و نظامی را تربیت بدنی و چگونگی افزایش کارایی و توانایی جسمی افراد جامعه تشکیل می داده است.

تربیت بدنی نوعی آموزش است و یک روش ویژه اصلاح جسم و جان است. همچنین شیوه خاصی برای تکوین شخصیت است.

ورزش

پدیده ای است روانی و جدای مسائل اعتقادی نیست. بر این اساس تمام امور در زمینه ورزشی با توجه به اهمیت و الویت آن یکی از بهترین و کارآمد ترین ابزار به منظور جلوگیری از بیماریهای حسی و روانی و مؤثرترین راه جهت حفظ تأمین سلامت افراد بکار گرفته می شود.

فراغت

نوعی رهایی از وظایف اصلی در زندگی افراد است و در واقع جستجوی نوعی رفاه، شادی، تجدید قوا و گریز از برنامه های یکنواخت روزانه است.

لذا صراحتاً می توان اظهار داشت که ایام فراغت ، بخش مهمی از دوران زندگی یک فرد را می تواند تشکیل دهد.

اوغات فراغت را می توان با برگزاری برنامه های فرهنگی، آموزشی، ورزشی و هنری پربار نمود.

تفریح های سالم، نقش مهمی در سلامت روح و روان انسان دارد همچنین سبب می شود تا انسان  با استفاده از توانای های خود به سازندگی و خلاقیت بپردازد.

ایجاد نشاط و شادی و همچنین ارتباط گروه های مختلف از سراسر کشور که گرد هم جمع می شوند و با هم به رقابت سالم می پردازند.

امروز با روشن شدن نتیجه تحقیقات و پژوهشهای گسترده ی تربیت بدنی ورزشی و فعالیت های ناشی از آن نه تنها نقش مهم و سازنده ای در افزایش توانایی های جسمی و حرکتی و روانی انسان دارد بلکه به عنوان یک ضرورت حیاتی، جایگاه ویژه و قابل توجهی در زندگی و تمدن امروزی دنیا که ثمری جزء فقر حرکتی و فشارهای روانی و بروز ناهنجاری های مختلف اجتماعی در پی نداشته است. بر این اساس باید با درک وضعیت موجود بشر با برنامه ریزی و بررسی و مطالعه همه جانبه، ضرورت ایجاد تحول در خط مشی های ورزشی، بدیهی جلوه می نماید.

آیا این مطلب به نظر شما مفید بود؟ خیــر
از اینکه ما را در ارائه مطالب بهتر یاری نمودید متشکریم.
نظرات و پیشنهادات شما یاری رسان ما در ارائه خدمات بهتر میباشد.

نظر شما با موفقیت ثبت شد، سپاسگزاریم. متاسفانه فرآیند ثبت نظر شما با مشکل مواجه شد.

عضو جدید هستم!گذرواژه را فراموش کرده ام