بسیاری از افرادی كه به دلیل آسیب های وارده به گردن به هر دلیلی تحت عمل جراحی قرار می گیرند، بعد از جراحی، نیاز به ثبات در ناحیه مهره های گردن دارند. در واقع جهت حمایت و ثابت سازی ستون فقرات گردنی، نیاز به استفاده از گردن بند طبی بنا به تشخیص پزشك است.
گردن درد یکی از شایع ترین شکایات در بین افراد می باشد. علت شایع گردن درد وضعیت نامناسب گردن، خوابیدن در وضعیت نامناسب و كشش ناگهانی عضلات و بافت نرم اطراف گردن می باشد. در این شرایط فرد احساس سفتی و خشك شدگی مفصل و نیز گردن درد دارد.
ضربه به گردن و یا تروما وارده به ستون فقرات می تواند سبب شكستگی مهره های گردن گردد. در مواردی با آسیب های شدید به گردن كه احتمال آسیب به نخاع و اعصاب محیطی وجود دارد، باید اقدامات اورژانسی سریعا برای برقرای ثبات و بی حركتی كامل گردن صورت پذیرد.
گردن درد می تواند یک نشانه از وجود مشکلات جدی تری باشد. اگر گردن درد با بی حسی یا از دست دادن قدرت در ناحیه دست و بازو باشد، باید به دنبال مراقبت های پزشکی جدی تر بود. در مواردگی كه بیرون زدگی دیسك در مهره های گردنی وجود دارد بسته به شدت تخریب دیسك و علائم آن، باید درمان مناسب اتخاذ گردد.
بعضی آسیب های وارده به گردن مانند حركات ناگهانی سر و گردن و آسیب whiplash یا آسیب شلاقی كه پس از تصادف در حین رانندگی ایجاد می شود سبب درد و كشیدگی بافت نرم اطراف گردن می شود.
به دلایل متعددی از جمله آسیب و شكستگی مهره های گردن، شلی لیگامانی و یا عوامل مادرزادی ممكن است مهره های گردن بر روی هم جا به جا شوند. در این صورت ممكن است سبب تنگی كانال نخاعی شده و با وارد شدن فشار به طناب نخاعی و یا اعصاب محیطی، سبب درد، ناراحتی و نیز بی حسی و ضعف دست ها و پاها گردد.
ضربه و یا ترما به ستون فقرات گردنی یكی از خطرناك ترین آسیب ها در گردن به حساب می آید. با توجه به عبور نخاع از مهرهای گردنی هر گونه آسیب و دستكاری در كانال نخاع می تواند سبب فشار و یا آسیب نخاع و یا اعصاب محیطی آن گردد. در مواقع كه آسیب جدی به مهره های گردن احساس می شود استفاده از یك حمایت كننده كاملا سخت جهت ایجاد حداكثر بی حركتی تا انجام اقدامات اورژانس ضرورت می یابد.
مفصل انگشت شست یك از متحرك ترین و كارآمدترین مفاصل جهت انجام فعالیت های روزانه می باشد. گاهی به دلیل حركات تكرای در زمان طولانی و یا آسیب و ضربه های وارده به انگشت شست، كم كم سطوح مفصلی ساییده و درد شست به دلیل آرتروز انگشت شست ایجاد می شود.
حركات تكراری مچ دست، ایجاد فشارها و كشش بیش از حد در مچ دست و نیز سابقه ضربه به مچ می تواند به مرور زمان سبب آرتروز و درد و ناراحتی در مچ دست گردد.
بعد از شكستگی و یا دررفتگی انگشتان دست، نیاز به ایجاد ثبات و برقرای راستای مناسب انگشتان می باشد. در این شرایط با استفاده از آتل انگشت می توان این وضعیت را در انگشت ایجاد نمود و از انحراف انگشتان جلوگیری نمود.
بعضی از ورزشكاران و یا افرادی كه فعالیت های سنگین با دست و مچ دست خود انجام می دهند جهت حمایت از این ناحیه و ایجاد ثبات نسبی حین فعالیت های خود ممكن است به یك مچ بند ساده نیاز داشته باشند.
انجام فعالیت های مكرر و كششی نظیر ورزش تنیس به مرور زمان می تواند سبب التهاب و كشیدگی عضلات متصل به آرنج به خصوص عضلات متصل به قسمت خارجی آرنج گردد. در این شرایط فرد در قسمت خارجی آرنج دچار درد، التهاب و پارگی های جزئی در تاندون عضلات متصل شونده می شود. به این بیماری، آرنج تنیس بازان می گویند.
این بیماری به دلیل فشار و گیرافتادگی عصب مدیان در كانال مچ دست رخ می دهد. در این صورت فرد با علائمی نظیر گزگز، بی حسی انگشتان و درد ناحیه مچ دست همراه است. وضعیتی چون خم كردن بیش از حد مچ دست می تواند سبب ایجاد درد به خصوص در هنگام خوابیدن گردد.
به هر دلیلی كه شكستگی در اندام فوقانی نظیر ساعد، آرنج و یا بازو رخ دهد، نیاز به بی حركتی عضو شكسته شده جهت برقرای ثبات قسمت آسیب دیده می باشد. در این شرایط استفاده از آویز دست با قرار دادن آرنج در وضعیت دلخواه سبب بی حركتی عضو گچ گرفته می شود.
به دلایل متعددی از قبیل افزایش سن، چاقی، كشیدگی و یا ضعف عضلات شكم، جراحی بر روی شكم و همچنین زایمان، توانایی عضلات شكم كاهش یافته و باعث برآمدگی شكم می شود. این عوامل سبب ضعف عضلات شكم و درد در قسمت پایینی كمر و لوردوز بیش از حد می شود.
با گذشت زمان بارداری و افزایش رشد جنین در رحم مادر، عضلات شكم مادر دچار كشیدگی می شوند. در این شرایط بسیاری از خانم ها در طی دوران بارداری به دلیل هورمون های آزاد شده در بدن ایشان، دچار شلی رباط ها و درد در قسمت پایین كمر و لگن خود می شوند.
افزایش سن یكی از مهم ترین دلایل آسیب های تخریبی در ستون فقرات در شرایطی كه سابقه ضربه و یا تروما به ستون فقرات وجود ندارد، می باشد. با افزایش سن و وارد شدن نیروهای تكراری به كمر، كم كم سطوح مفصلی دچار سایش و در نتیجه درد و آرتروز می گردند.
بسیاری از افرادی كه به دلیل آسیب دیسك تحت عمل جراحی قرار می گیرند، بعد از جراحی دیسك، نیاز به ثبات در ناحیه كمر می باشند. در واقع جهت حمایت از دیسك تصحیح شده و ثابت سازی ستون فقرات، نیاز به استفاده از كمربند طبی بنا به تشخیص پزشك و وضعیت بیمار است.
در عمل جراحی قلب، استرنوتومی و یا سایر جراحی ها بر روی قفسه سینه، عموما تعدادی از بافت نرم آسیب می بینند. تنفس و تكان خوردن بیمار سبب جوش نخوردن و عوارض بعد از جراحی می شود. استفاده از حمایت كننده ها سبب دربرگیری قفسه سینه و راحتی برای بیمار بعد از جراحی خواهد شد.
ایجاد نیرو و فشارهای مكرر و طولانی مدت به كمر می تواند موجب آسیب در ناحیه كمر گردد. بسیاری از كارگران و یا افرادی كه فعالیت های سنگین روزانه انجام می دهند، بسیار بیش تر از سایر افراد، در معرض آسیب مهره های كمر می باشند. برای همین منظور ایجاد حمایت و ثبات بیشتر حین فعالیت های سنگین با نیروی زیاد با استفاد از كمربند طبی كار توصیه می شود.
با افزایش سن به دلیل تغیرات ساختاری و تخریب مهره ها و دیسك، كمردرد در بین سالمندان شایع می باشد. با توجه به اینكه اكثر افراد مسن دچار ضعف عضلانی نیز می باشند استفاده از یك حمایت كننده مهره های كمر در حین پیاده روی در كاهش درد كمر موثر است.
گاهی اوقات بعد از ارزیابی عكس رادیوگرافی مشخص می شود كه هیچ گونه مشكل ساختاری و استخوانی در كمر وجود ندارد ولی با این وجود كمر درد باقی مانده است. كشش های عضلانی و رباط ها به صورت ناگهانی مانند حركات تاگهانی در كمر با شدت زیاد ممكن است سبب آسیب بافت نرم و دردهای كمر گردد.
ضربه به ستون فقرات و یا پوكی استخوان در افراد مسن از جمله عواملی است كه می تواند سبب شكستگی مهره ها گردد. از آنجا كه اجزاء شكسته مهره های كمر ممكن است با دست اندازی در كانال نخاعی سبب تنگی كانال و فشار به اعصاب شود، در این شرایط درمان ضرورت دارد. در بیش تر موارد بعد از جراحی های ثابت سازی مهره ها، از یك حمایت كننده محكم جهت برقرای حمایت و ثبات ستون فقرات استفاده می شود.
آسیب های وارده به كمر و نیز افزایش سن یكی از مهم ترین دلایل تخریب دیسك كمر می باشد. در این صورت آب دیسك كم كم كاهش می یابد و دیسك حالت اسفنجی و ضربه گیری خود را از دست می دهد. عموما در این بیماری فرد با علائمی نظیر درد، بی حسی، گز گز و احساس ضعف در پاها به پزشك مراجعه می نماید.
كایفوز پاسچرال یا قوز پشتی به انحنای بیش از حد در قسمت فوقانی پشت گفته می شود. عوامل متعددی از قبیل ضعف عضلات پشت، نشستن و ایستادن های طولانی مدت به طور ناصحیح و شرایط خاصی كه به دنبال بلوغ در نوجوانان رخ می دهد، می تواند سبب قوز پشتی شود.
كلیه ها اندام هایی هستند كه در قسمت طرفین و پشت ستون فقرات قرار دارند. وظیفه آن ها حذف مواد زائد و حفظ الكترولیت در بدن است. سرما موجب انقباض عضلات اطراف كلیه ها و درد می شود. استفاده از یك كلیه بند و یا گرمكن می تواند حفظ گرما و افزایش گردش خون شود.
به دلایل متعددی از جمله آسیب و شكستگی مهره های كمر، شلی لیگامانی و یا عوامل مادرزادی ممكن است مهره های كمر بر روی هم لیز و یا به عبارتی جا به جا شوند. در این صورت ممكن است سبب تنگی كانال نخاعی شده و با وارد شدن فشار به طناب نخاعی و یا اعصاب محیطی، درد و ناراحتی در كمر و نیز بی حسی و ضعف پاها رخ دهد.
یكی از شایع ترین دلایل درد زانو به خصوص در خانم های میانسال آرتروز زانو می باشد. عموما به دلیل چاقی و یا سابقه ضربه به زانو، غضروف مفصلی زانو ساییده شده و فرد دچار درد، تورم و ناراحتی در زانو می گردد.
در شرایطی كه به دلیل شكستگی در اندام تحتانی، مفصل زانو برای مدتی ثابت و یا گچ گرفته می شود، تمرینات تقویت عضلات اطراف زانو و استفاده از زانوبند برای ایجاد حس حمایت و شروع فعالیت در زانو ضروری به نظر می رسد.
پیچ خوردگی های مكرر در مچ پا می تواند گاهی به دلیل صافی كف پا و یا آسیب و شلی رباط های داخلی و خارجی مچ پا رخ دهد. در این شرایط فرد دچار درد، ناراحتی و تورم در ناحیه مچ پا می شود.
عموما در افراد سالمند ساییدگی مفاصل زانو و یا آرتروز به مرور زمان رخ می دهد و یا اینكه به دلیل ضعف عضلات و رباط های حمایت كننده در زانو ممكن است فرد سالمند جهت حمایت بیش تر از زانو نیاز به یك زانوبند ساده حین پیاده روی باشد.
دلایل متعددی می تواند سبب درد خفیف زانو گردد كه شامل مراحل اولیه آرتروز زانو، كشیدگی رباط ها و بافت نرم اطراف زانو و یا ضربه به زانو می باشد. در این شرایط حمایت از مفصل زانو برای مدتی به همراه ورزش های تقویت عضلات زانو در كاهش درد موثر می باشد.
صافی كف پا شرایطی است كه در آن قوس طولی داخلی پا به خوبی شكل نگرفته و فرد در این شرایط دچار درد و خستگی زودهنگام ساق و پاها به خصوص در راه رفتن و یا ایستادن طولانی مدت می شود.
ورزشكاران و افرادی كه فعالیت های سنگین را انجام می دهند بسیار مستعد آسیب بافت نرم به خصوص رباطهای طرفی و متقاطع زانو می باشند. كشیدگی و یا آسیب رباط های زانو می تواند سبب درد، تورم و ناپایداری مفصلی گردد.
بعد از دستكاری و یا جراحی بر روی مفصل زانو، حفظ ثبات و پایداری مفصل زانو ضرورت می یابد. به خصوص در جراحی بر روی مینیسك و رباط های زانو برای حفظ درمان و اصلاح صورت پذیرفته یك زانوبند می تواند مفید باشد.
وارد شدن آسیب های شدید به مفصل زانو و یا عمل جراحی بر روی مفصل زانو عواملی است كه پزشك متخصص الزام به بی حركتی كامل زانو جهت جلوگیری از آسیب های بیش تر زانو و یا بهبود شرایط را دارد، در واقع با بی حركتی برای مدت مقرر، درد و ناراحتی ناشی از آسیب زانو كاهش می یابد.
در این بدشكلی شست پا از راستای طبیعی خود خارج شده و به سمت سایر انگشتان متمایل می شود كه عموما سبب ایجاد برجستگی در سمت داخل انگشت شست می گردد. این بدشكلی عموما سبب درد و ناراحتی در پوشیدن كفش می شود.