دلایل شایع زانو درد

زانو درد به دو دسته كلی ، زانودرد حاد و زانودرد مزمن تقسیم بندی می شود:

دلایل زانو درد حاد

از شایع ترین علل ایجاد درد زانو به صورت حاد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. پارگی مینیسک زانو: در این مشكل عموما افراد با قفل شدگی زانو، درد و احساس شلی و ناپایداری در زانو مراجعه می نمایند. بسته به شدت پارگی و نوع پارگی مینیسک درمان با جراحی یا بدون جراحی طبق نظر پزشک صورت می پذیرد.

 

 

  1. آسیب رباط های متقاطع زانو: دو نوع رباط متقاطع قدامی و خلفی در زانو می باشد كه احتمال آسیب رباط قدامی از خلفی بیش تر است. رباط متقاطع قدامی عموما حین ورزش و با چرخش در زانو دچار آسیب می شود. درمان در این مشكل بسته به شدت آسیب رباط متفاوت است.

 

 

  1. آسیب رباط جانبی داخلی زانو: یكی از شایع ترین آسیب رباط های زانو می باشد كه معمولا حین ورزش و یا وارد شدن ضربه شدید به قسمت كناری زانو ایجاد می شود. معمولا افراد درد و ناپایداری زانو و نیز كبودی در قسمت داخل زانو دارند. درمان با دارو، فیزیوتراپی و بریس زانو انجام می شود و اگر شدت آسیب بسیار وسیع باشد جراحی صورت می گیرد.

 

 

  1. دررفتگی كشكک زانو: عموما دررفتگی مفصل زانو با توجه به ساختارهای متعدد اطراف زانو به ندرت صورت می گیرد. ولی دررفتگی كشكک زانو در حین ورزش به دنبال وارد شدن ضربات شدید به زانو ایجاد می شود. جهت درمان عموما بعد از جااندازی كشكک در محل خود توسط پزشك، استفاده از زانوبند طبی یا بریس های زانو جهت ایجاد ثبات و نیز فیزیوتراپی جهت تقویت زانو صورت می پذیرد.

 

  1. پارگی تانون كوادریسپس یا چهارسر رانی: عموما در سنین بالا و به دنبال ضعف عضلانی در افراد سالمند، پارگی تاندون چهارسر رانی رخ می دهد. در صورت كه تاندون دچار پارگی كامل شود فرد نمی تواند زانویش را صاف كند و درد بسیاری ایجاد می شود. در این موارد جراحی جهت ترمیم پارگی صورت می گیرد.
  2. پارگی تاندون پتلا یا كشكک: این پارگی در افراد جوان و نیز در افراد ورزشكار عموما مشاهده می شود. صاف شدن زانو با درد زیادی انجام می شود و در صورتی كه پارگی به صورت كامل رخ داده باشد جراحی صورت می گیرد.

 

علل زانو درد مزمن

بسیاری از شكایات افراد از زانودرد عموما مربوط به افراد میانسال و مسن می باشد كه درد را برای ماه های طولانی همراه خود دارند به این درد ها زانو درد مزمن گفته می شود. از عوامل دردهای مزمن زانو می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. آرتروز یا ساییدگی مفصل زانو: از شایع ترین علل درد زانو به خصوص در افراد میانسال و مسن تر می توان به آرتروز زانو اشاره كرد كه عموما با افزایش سن به دلیل ساییدگی مفصلی به دنبال از بین رفتن غضروف مفصلی ایجاد می شود. افراد عموما دارای درد زانو به همراه تورم و كاهش حركات زانو می باشند. احساس خشكی صبحگاهی در این افراد مشاهده می شود و در عكس رادیوگرافی عموما ناهمواری سطوح مفصلی به همراه ایجاد استخوان های ریز و كاذب در اطراف مفصل مشاهده می شود. عموما در موارد شدید جراحی و تعویض مفصل انجام می شود ولی در اكثر موارد خفیف و متوسط درمان های محافظتی مانند دارو، فیزیوتراپی و تقویت عضلات چهارسر، تزریق داخل مفصلی و استفاده از زانوبند طبی پیشنهاد می گردد. علاوه بر آن در افراد چاق كاهش وزن یكی از بهترین روش های كاهش درد زانو می باشد.

 

 

  1. بورسیت زانو یا التهاب بورس زانو: در اطراف زانو كیسه های كوچک حاوی مایع وجود دارد كه عموما برای تسهیل حركات زانو و كاهش اصطحكاک حین حركات كاربرد دارند و به این ها بورس های زانو می گویند. گاهی اوقات به دلیل ضربه به زانو و یا عفونت، بورس دچار التهاب می شود و درناک می شود. عموما درد با تورم موضعی از علائم آن است.

 

                     

 

  1. كندرومالاسی: این بیماری در افراد جوان تر و عموما در دخترها شایع تر می باشد. دختران جوان ورزشكار و افرادی كه زیاد می دوند از درد در قدام زانو شكایت دارند. به دلیل عدم قرار گیری كشكک در محل مناسب خود و نرمی غضروف كشكک، درد ایجاد می شود و اكثرا افراد در بالا و پایین رفتن از پله درد شدیدی دارند. این وضعیت عموما گذرا است و بهترین درمان تقویت عضلات چهارسر رانی و فیزیوتراپی است.

 

     

 

              

  1. بیماری ازگودشلاتر: این بیماری در نوجوانان بیش تر دیده می شود و برجستگی زیر كشكک در استخوان بزرگ ساق دردناک می شود. در افراد نوجوان با كاهش فعالیت ها و استفاده از بریس زانو یا باند پتلا عموما مشكل حل می شود.

  

                                                        

((براى مشاوره تخصصى تر، سوالات پزشكى خود را از تيم پزشكى پاک سمن در بخش مشاوره بپرسيد.)) 

نظرات و پیشنهادات شما یاری رسان ما در ارائه خدمات بهتر میباشد.

نظر شما با موفقیت ثبت شد، سپاسگزاریم. متاسفانه فرآیند ثبت نظر شما با مشکل مواجه شد.

عضو جدید هستم!گذرواژه را فراموش کرده ام